Университетът по хранителни технологии представи  международната магистърска програма PlovdivWineUni на 

...
Университетът по хранителни технологии представи  международната магистърска програма PlovdivWineUni на 
Коментари Харесай

УХТ е отново на картата на висшето образование в Турция

Университетът по хранителни технологии представи  интернационалната магистърска стратегия PlovdivWineUni на  интернационален бизнесуниверситетски конгрес в Истанбул, проведен взаимно от Българо-турската търговско-индустриална камара и висшето учебно заведение.

На събитието участваха над 80 представители на турския бизнес и университетските среди, измежду които Университетът на Анкара, Техническият университет на Истанбул, Румелийският университет – Истанбул, Университетът на Бурса, Университетът Чукурова – Адана, Университетът на Улудаг, Университетът на Айдън, Анадолийският университет и други
-->


Делегацията на УХТ бе водена от зам.-ректора проф. Галин Иванов, а форумът се организира под патронажа на Н. Пр. Ангел Чолаков, дипломат на България в Турция, и бе открит от господин Васил Вълчев, общоприет консул на България в Истанбул.



Специален акцент в програмата беше представянето на традициите на българското винопроизводство, съпроводено с професионално водена дегустация от доцент Христо Спасов. Значителен интерес провокираха и показаните български млечни артикули, най-много кашкавалът с лавандула ‒ новаторска разработка на преподаватели и студенти от компетентност “Технология и качество на храните ”.

В рамките на визитата в Истанбул делегацията на УХТ организира работна среща с United Global Visa Services ‒ акредитирана компания за визови и консултантски услуги. Бяха разисквани съответни планове в региона на образованието на турски студенти в УХТ, които се възнамерява да започват от началото на образователната 2024/2025 година Предстои подписването на съглашения и подготовката на образователни проекти за взаимно образование с Професионалния лицей в Болу и Университета в Мерсин.

Делегацията на УХТ организира и публично посещаване в Tехническия университет в Истанбул със зам.-ректора проф. Лютфийе Ата бяха разисквани опциите за разширение на съдействието сред двата университета, в това число усилването на обмена на студенти, докторанти и преподаватели в границите на стратегия Еразъм+. Проф. Ата особено подчертава върху новата национална стратегия за привличане на задгранични преподаватели като професори на втори контракт в турските университети и насочи покана към УХТ за присъединяване в нея посредством посредничеството на Департамента по хранително инженерство към Техническия университет на Инстанбул. Пловдивското елитно висше учебно заведение получи предложение да бъде специфичен сътрудник на Университета в идното осъществяване през октомври на публично събитие, отдадено на Световния ден на храната.



Академичното управление на УХТ показва своята признателност към Н. Пр. Посланик Ангел Чолаков и Генералния консул господин Васил Вълчев, към Почетния ръководител на Българо-турската търговско-индустриална камара господин Фикрет Индже и ръководителя господин Бурхан Немутлу, ръководителя на Турско-български бизнес съвет при съвета за външноикономически връзки на Р Турция господин Зеки Саръбекир и  зам.-председателя господин Емрах Сазак на Българо-турската търговско-индустриална камара, на  гл. ас. доктор Хафизе Фидан за съдействието при организацията и провеждането на визитата на делегацията на УХТ в Истанбул.



 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР